Bivši robijaš želi da kupi četiri televizije

REHABILITACIJA Bivši robijaš želi da kupi četiri televizije

Radoica Milosavljević, biznismen iz Kruševca koji je zbog privrednog kriminala odležao četiri godine u zatvoru, prijavio se za kupovinu četiri lokalne televizijske stanice.

Ukoliko mu se planovi ostvare, u njegovom posedu bi, osim njegove firme „Sloga“, mogli da se nađu i RTV Kruševac, RTV Trstenik, RTV Brus i RTV Pančevo.
Milosavljević ne demantuje da je otkupio dokumentaciju za privatizaciju četiri televizije, ali negira priče o poslovnoj povezanosti s ministrom Gašićem, Kruševljaninom koji je takođe u medijskom biznisu.

– Televizije kupujem samo u interesu svog džepa, a ne džepa SNS ili Bate Gašića. Njega poznajem, ali nemam nikakve poslovne veze s njim. Uostalom, nisam ni član SNS, već SPS, i to od osnivanja. U vlasti sam bio kao zamenik gradonačelnika od 2009. do 2012. i od tada nisam više aktivno u politici, već u biznisu. Ozbiljan sam kupac i ne znam šta je tu vama čudno – kaže Milosavljević za „Blic“.

 

Ko je Radoica Milosavljević Maša (68)

– vlasnik preduzeća za proizvodnju plastične ambalaže „Sloga“.
– vlasnik klinike „Sloga medik“
– dva puta osuđivan (zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave 1985. godine je osuđen na 18 meseci zatvora, a 1988. je ponovo osuđen zbog zloupotrebe službenog položaja)
– bio direktor Sportskog centra, predsednik FK Napredak i predsednik Sportskog saveza
– 2009-2012. bio zamenik gradonačelnika

I ministar odbrane Bratislav Gašić negira bilo kakvu poslovnu povezanost s Milosavljevićem.
– Nemam nikakve veze, kao ni moja porodica, s mogućim kupovinama televizijskih stanica od Milosavljevića. Takva informacija je apsolutno netačna – rekao je Gašić za „Blic“.