CIPRAS PUKAO: Zbog stresa završio u bolnici

Grčki premijer osetio gušenje nakon sednice parlamenta u petak, ali rečeno da nije u opasnosti

Aleksis Cipras, foto ap

Atina – Grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu pozlilo je u petak nakon sednice parlamenta, zbog čega je hitno prebačen u bolnicu.

On je iznenada osetio slabost i imao teškoće sa disanjem, a s obzirom na to da je bio svestan šta mu se dešava, rekao je da želi da ga pregleda njegov lekar. Ubrzo se oglasio iz bolnice i rekao da mu je dobro, a njegovi bliski saradnici istakli su da mu je najverovatnije pozlilo zbog preopterećenja i mnogo posla i obaveza.Veliki pritisci
– Dobro se oseća i važno je da nije bilo ništa ozbiljno  – rekli su iz Ciprasovog kabineta, a preneo je grčki Alfa radio.

Ostali mediji odmah su povezali da se Cipras nalazi u veoma teškom periodu nakon što je odlučio da ipak potpiše nove sporazume sa kreditorima i pristane na stroge mere štednje nametnute iz EU. Otad se nalazi pod žestokim pritiscima kako domaće javnosti tako i međunarodnih partnera, koji od njega očekuju da u što kraćem roku donese setove novih zakona i za Grčku obezbedi pakete finansijske pomoći. Pored toga, njega je zbog takve promene politike nedavno čak 29 kolega iz stranke Sirize, čiji je lider, optužilo za izdaju predizbornih obećanja. On je zbog toga prošle nedelje čak najavio da je spreman da raspiše i nove izbore, a da će pre toga u septembru biti održan ključni kongres partije na kom će se videti kako ona nadalje može da funkcioniše.

Zabrinuta majka

Podsetimo, nedavno je Ciprasova majka Artisti Cipras rekla u jednom intervjuu da je veoma zabrinuta za zdravlje svog sina jer mnogo radi, veoma malo spava, a pored toga, gotovo da i ne jede.
– Plašim se da bi nešto moglo da mu se dogodi – rekla je ona i naglasila da njen sin skoro uopšte ne viđa ni porodicu, što mu predstavlja veliku teškoću. (KURIR)