HAOS NA GRANICI Višečasovna zadržavanja na Horgošu!

HAOS NA GRANICIVišečasovna zadržavanja na Horgošu!

Na graničnom prelazu Horgoš jutros su višečasovna zadržavanja putnika kako na ulazu, tako i na izlazu iz Srbije, pokazuju podaci domaćih i mađarskih organa.

Subotica Horgoš Granica Putokaz Saobraćajni znak

Ne krećite na put ako ne morate, Foto: Profimedia

Smena turista iz zapadne Evrope uzrokovala je današnja višečasovna zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš.
Kako je Tanjugu rekao pomoćnik komandira stanice Granične policije Horgoš Nemanja Perišić trenutno zadržavanje na ulazu u Srbiju je do 60 minuta, a na izlazu do 120 minuta.

“Smena turista je glavni razlog pojačanog intenziteta saobraćaja kako na ulazu, tako i na izlazu iz Republike Srbije”, rekao je Perišić.

On je dodao da su danas angažovani svi materijalno-tehnički i kadrovski kapaciteti kako bi zadržavanja bila što je moguće kraća, otvorene su sve saobraćajne trake i u funkciji su sve kontrolne kabine.

Perišić smanjenje intenziteta saobraćaja na ulazu u zemlju očekuje polovinom avgusta, kada očekuje da se drastično poveća intenzitet saobraćaja na izlazu iz Srbije.

Svima koji kreću na put savetuje korišćenje alternativnih prelaza, poput juče otvorenog Horgoš 2, kao i Bački Vinogradi i Đala.
Na graničnom prelazu Horgoš ovoga jutra su višečasovna zadržavanja putnika, kako na ulazu, tako i na izlazu iz Srbije, pokazuju podaci nase i madjarske granične policije.

U momentu kada je Tanjugova ekipa bila na prelazu Horgoš, prostor između prelaza Horgoš sa srpske i prelaza Reske sa mađarske strane na izlazu iz Srbije bio je prepun vozila.
Istovetna situacija bila je i na ulazu u Srbiju, ali se nakon što su mađarski organi počeli sa preusmeravanjem saobraćaja u Mađarskoj ka Kelebiji, u datom momentu pritisak se smanjio, što ne znači da se neće pojačati u narednim satima.

Najnoviji podaci Mađarske policije pokazuju da je zadržavanje na Horgošu dva sata na ulasku, a tri sata na izlasku iz Mađarske.
Na Kelebiji se čeka dva sata na izlasku iz Mađarske.
Na prelazu Bački Vinogradi, prema tim podacima, čeka se pola sata na izlazu i sat vremena na ulaz u Mađarsku.

Zbog smene turista velike su gužve i na putevima u Hrvatskoj, a kolona na obolaznici oko Zagreba je dugačka preko 20 kilometara. (ALO)