HAPŠENJE U MILANU Srbin lažnim evrima kupovao zlato

Policija je uhapsila neimenovanog srpskog državljanin (50) u Milanu dok je pokušavao da lažnim novčanicama kupi zlato u vrednosti od 800.000 evra!

Srbin i dvojica njegovih saradnika, Nemac (35) i Holanđanin (29), uhapšeni su u hotelu u blizini Milana, pod sumnjom da su od februara ove godine u više navrata prodavali i kupovali kradene zlatne poluge i zlatnike.
Ovu internacionalnu grupu je, u stvari, otkucao jedan od nesuđenih kupaca. Taj kupac iz Poljske se prethodno već opekao u pokušaju da proda zlato na milanskom aerodromu, kada je, privučen dobrom zaradom, od kupca prevaranta uzeo 350.000 evra u zamenu za poluge i zlatnike.

 

Ipak, u koverti koju je uzeo su se nalazili lažni evri. Kada su ga prošle srede kontaktirale nepoznate osobe iz Milana sa sličnom ponudom, Poljak je slučaj prijavio policiji. Oni su mu savetovali da ode na sastanak, a u odeći su mu sakrili prisluškivače i mikrofone, a u torbu sa zlatom postavljen je GPS uređaj. Čim je prodaja izvršena, policija je prateći GPS signal uhvatila bandu.  (Blic)