JEZIVO Britanska penzionerka silovana, ubijena i spaljena u Bugarskoj

Britanka Džen Benet (67), koja se pre dva meseca preselila u bugarsko selo Malomir, napadnuta je u četvrtak dok je šetala pse. Ubica ju je prvo silovao, a kasnije je pokušao da spali njeno beživotno telo.

Džen Benet je odabrala Malomir nadajući se da će se njen suprug brže oporaviti u „mirnom mestu“

Ugljenisani ostaci tela pronađeni su na 200 metara od kuće u kojoj je Džen živela sa svojim mužem Nikom koji se oporavljao od šloga.

 

Prema rečima jednog od njenih prijatelja, Britanka se žalila da je komšija Ivan Georgiev (40) uhodi. Bugarin je priveden nedugo nakon zločina i označen kao glavni osumnjičeni.

 

– Svi smo je upozoravali da ne ide u Bugarsku zbog visoke stope kriminala. Par puta mi se požalila da ju je taj čovek uznemiravao, ali niko nije mogao da pretpostavi da će doći do ovoga – kaže prijatelj žrtve.

 

Džen Benet, poreklom iz Bristola, pre selidbe u Malomir živela je u turskom gradu Altinkumu. Mari Luiz-Dauni, koja je bila njena podstanarka u Turskoj, opisala ju je kao „požrtvovanu i velikodušnu ženu koja je obožavala životinje i svog muža“.

 

– Nakon što je pobedila rak, živela je punim plućima. Šokirana sam onim što se dogodilo – rekla je Mari.

 

Bugarski mediji su preneli da su obdukcijom na telu žrtve pronađeni tragovi šutiranja i udaraca teškim predmetom. Nakon saznanja o ubistvu njegove supruge, Nik Benet je prebačen u bolnicu u stanju šoka. (BLIC)