Ko preprodaje ugalj iz Kostolca?

KOSTOLAC – Na vest u medijima da se u Kragujevcu preprodaje ugalj iz Kostolca reagovala je Služba za odnose sa javnošću Privrednog društva “Termoelektrane i kopovi Kostolac”, osuđujući takvu zloupotrebu u cilju ostvarivanja zarade.

– Najoštrije osuđujemo bilo kakve zloupotrebe najhumanijeg gesta naše kompanije da se najsiromašnijima obezbedi ogrev, zbog čega naši zaposleni ulažu vanredne napore. Na nadležnim organima je da ispitaju ovakve navode i o tome obaveste javnost – saopštili su iz TE-KO “Kostolac”.

Oni navode da je njihova kompanija za ovogodišnju grejnu sezonu u avgustu raspisala javni oglas za prodaju komadnog uglja penzionerskim organizacijama, organizacijama invalida rada i sindikalnim organizacijama u ukupnoj količini od 120.000. tona.

– I pored poteškoća usled poplava tokom jula, avgusta i septembra, omogućili smo da navedene organizacije počnu sa preuzimanjem komadnog uglja od 7. novembra. Kao društveno odgovorno preduzeće, i pored navedenih teškoća, omogućili smo ugroženim kategorijama kupovinu komadnog uglja po prošlogodišnjoj ceni od 2.957 dinara, sa uračunatim PDV-om – ističu u TE-KO “Kostolac”.

Da bi se sprečile zloupotrebe, na zahtev ove kompanije, svi predstavnici udruženja dostavili su izjave, date pod materijalnom i krivičnom odgovornošću, da će ugalj biti distribuiran isključivo njihovim članovima.

– TE-KO “Kostolac” nastoji, i pored toga što nema uticaja na način raspolaganja komadnim ugljem, da upravo oni koji izdvajaju i poslednji dinar za njegovu kupovinu, dobiju svoju uplaćenu količinu – napominju u kostolačkoj kompaniji. (Novosti)