Na granici sa Crnom Gorom zadržavanje 60 minuta, gužve na Ibarskoj zbog Guče

Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima do 30 minuta, sem na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom, gde je trenutno vreme zadržavanja na izlazu iz Srbije 60 minuta i na GP Špiljani, gde je zadržavanje oko 40 minuta.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMS S), ka Bugarskoj granici na GP Gradina saobraćaj je pojačan, a vreme zadržavanja kreće se u intervalima oko 30 minuta.
Ka Crnoj Gori preko Užica, Zlatibora i Nove Varoši nema posebnih zastoja, ni prekida u saobraćaju, a vozači se podsećaju da danas počinje 55. Sabor trubača u Guči, što može doprineti povećanom broju vozila na Ibarskoj magistrali, posebno na putevima koji vode ka Čačku, odnosno Guči.

Kako bi se saobraćaj obavljao nesmetano i bezbedno, saobraćajna policija će pojačano kontrolisati puteve na svim prilazima Guči. Vozačima koji planiraju put ka Nišu iz pravca Beograda savetuje se da obiđu radove na mostu kod Velikog Orašja na autoputu ispred Velike Plane, gde su moguća duža zadržavanja za prolazak ove deonice od uobičajenog.
Obilazni put vodi preko Mladenovca, Smederevske Palanke i Velike Plane ili isključenja sa autoputa za Požarevac, pa preko Male Krsne, Osipaonice i Lozovika do Velike Plane gde je ponovo uključenje na autoput ka Nišu.
Iz sektora za naplatu putarine, prema informacijama JP „Putevi Srbije“, preduzeli su sve neophodne mere da ubrzaju protok vozila na naplatnim stanicama.
Povećan je broj inkasanata i dežurnih radnika, a svi kanali za naplatu putarine neprekidno su u funkciji kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila.
Vreme zadržavanja na naplatnim rampama je promeljivo, a trenutno se prolazi bez dužih zadržavanja.
U toku je turistička sezona kada je vreme zadržavanja na graničnim
prelazima često promenljivo.
U narednim vikendima dok traje letnja sezona na GP Batrovci, JP „Putevi Srbije“ obezbedilo je cisternu sa pijaćom vodom.
Danas od sedam do 15 časova izmenjen je saobraćaj na putu Subotica – Beograd.
Radovi se izvode na interventnoj popravci dilatacione spojnice na delu mosta pre pretlje Vrbas-Srbobran na levoj traci smera ka Beogradu, a saobraćaj će se, prema postavljenoj signalizaciji, preusmeravati u brzu traku u smeru ka Subotici.
Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na
putevima u Srbiji evidentirana je 81 saobraćajna nezgoda u kojima je 48 ljudi povređeno, a jedno lice je izgubilo život. Istovremeno, u Beogradu su zabeležene 24 saobraćajne nezgode u kojima je 11 osoba povređeno.  (BLIC)