NOVI ZID U EVROPI I Britanci dižu ogradu da zaustave imigrante

Posle Mađarske i Velika Britanija okrenuće se radikalnim merama za zaustavljanje imigranata tako što će takođe izgraditi ogradu na izlasku iz tunela “Šanel” na severu Francuske, odakle pristiže najveći broj izbeglica.

Kako je rekao Džejms Brokenšajer, ministar za imigracije, on je zatažio i hitne razgovore sa sa autoprevoznicima kako bi se bolje obezbedili strani kamioni u koje se imigranti sakrivaju i tako ulaze u Veliku Britaniju.

 

Pored ovoga, Velika Britanija će izgraditi tri metra dugačku i 2,7 metara viosku visokoobezbeđenu ogradu kod tunela “Šanel” kako bi zaustavila imigrante koji ulaze u zemlju na kamionima.
Ministar Brokenšajer rekao je da se na ovakav potez odlučilo zbog toga što je prošle nedelje došlo do naglog skoka broja izbeglica koje su ovuda ušle u zemlju.
Ovakva policijska barijera koristila se prethodno da obezbedi Olimpisjke igre u Londonu i prošlogodišnji NATo samit u Velsu.
Do naglog porasta broja izbeglica koje ovuda ulaze u Britaniju došlo je zbog štrajka trajekata kada je veliki broj kamiona ostao zaglavljen ššto su imigranit iskoristili da se posakrivaju u njih i tako đu u zemlju.
Takođe, masakr u Tunisu dodatno je ulio strah da bi se eđu imigrantima mogao naći i neki potencijalni terorista.
Tokom tipičnog dana, ovuda u Britaniju uđe oko 202 ljudi, dok je prošle srede ušlo njih 606 u jednom danu. (Blic)