Pjongjang: SAD hronični neprijatelj, sankcije neće oslabiti zemlju

Uvođenje američkih sankcija Severnoj Koreji kontraproduktivno je i neće izazvati slabljenje zemlje, saopštio je danas zvanični predstavnik Pjongjanga

Uvođenje američkih sankcija Severnoj Koreji kontraproduktivno je i neće izazvati slabljenje zemlje, saopštio je danas zvanični predstavnik Pjongjanga, nazivajući sankcije Vašingtona „hroničnim neprijateljstvom“, prenela je državna severnokorejska Centralna novinska agencija (KCNA).

U saopštenju severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova politika SAD usmerena je na pritisak i neosnovano raspirivanje negativnih osećanja prema Severnoj Koreji, a pritom „samo jača njenu odlučnost da štiti sopstveni suverenitet i dostojanstvo nacije“.

Kako prenosi Rojters američka vlada uvela je sankcije za tri organizacije, među kojima je vojna obaveštajna agencija, i deset državljana povezanim sa trgovinom oružjem.

Američki predsednik Barak Obama odobrio je u petak uvođenje sankcija posle hakerskih napada na američku kompaniju „Soni pikčers entertejnment“ (Sony Pictures Entertainment) i na listi su osobe koje su radile ranije u Iranu, Siriji, Kini, Rusiji i Namibiji, navodi RIA Novosti.(Novosti)