RUPA U ZAKONU: Pretukla i davila koleginicu, škola mora da je vrati na posao

Nastavnica fizičkog Marija Bantulić, koja je pretukla i davila koleginicu Draganu Kostadinović u Medicinskoj školi, od jeseni se vraća na posao.

spoemenik kraljevo foto wikipedia
Foto:Wikipedia

U incidentu početkom aprila, Bantulićeva je u potpunom nervnom rastrojstvu nasrnula ispred ulaznih vrata na Draganu Kostadinović, nastavnicu veronauke, i počela da je tuče. Ona je koleginicu uhvatila otpozadi španskom kragnom i počela da je steže, a drugom rukom ju je udarala po glavi. Terala ju je da prizna da prodaje ljudske organe!

Samo zahvaljujući pribranošću đaka, sprečena je da koleginici nanese povrede opasne po život. Ubrzo su došle i policija i Hitna pomoć, a Bantulićeva je odvedena na neuropsihijatriju.

– Bila je suspendovana samo dva dana, a postupak je prekinut jer je bila bolesna i otvoreno joj je bolovanje. Krajem maja, kada se završilo bobovanje, pojavila se sa namerom da počne da drži časove. Kada sam joj naložila da dostavi mišljenje lekara, počela je da se histerično raspravlja sa mnom i vikala je sve vreme. Morala sam da pozovem policiju i izbacim je iz škole – priča direktorka škole Biljana Bojanić.

-Mogu samo da se nadam da će uzeti bolovanje kako bi se lečila. U suprotnom, moram da je vratim na posao – kaže Biljana Bojanić.

U lekarskom uverenju koje je polovinom jula poslato školi pisalo je da je nastavnica Marija Bantulić nesposobna da radi sa decom šest meseci. Međutim, zakon izričito ne zabranjuje rad u ovakvim situacijama.

 (Kurir)