SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Beograd na vodi je prevara!

Srbija je počela da mrzi Beograd zbog besnog i bespotrebnog projekta „Beograd na vodi“ a Srbija istovremeno propada, sela se prazne, mali gradovi opusteli, nema lekara, nema dece, nema perspektive. Ima mnogo prečih stvari po Srbiji u koje treba uložiti da bi se spasla od propadanja nego ulaziti u izgradnju besmislene megakule i šoping-centra, i to gde im nije mesto

Sanda Rašković Ivić foto promo

Zahvalna sam svakom ko sad odlazi iz DSS. Bolje sad nego posle izbora sa otetim mandatom. Nema podele, samo je došlo do izlaska iz stranke onih koji su politiku i stranku doživljavali kao agenciju za zapošljavanje. Na stranku se, naročito otkad je postalo jasno da ne želimo da budemo Vučićev privezak,vrše udari i koristi kvarljiv ljudski materijal

U DSS nema podele, samo je došlo do izlaska iz stranke onih koji su politiku i stranku doživljavali kao agenciju za zapošljavanje po svaku cenu, kaže u intervjuu za Kurir Sanda Rašković Ivić, lider DSS, psihijatar po obrazovanju.

Pre deset meseci preuzela je kormilo stranke od Vojislava Koštunice i upisala se u političke anale kao trenutno jedina žena lider u Srbiji. Sve oči javnosti bile su uprte u nju, znatiželjno iščekujući da li će joj poći za rukom da zaustavi rasipanje stranke. Za naš list kaže da rasipanja nema, a da su povratak najavili mnogi osnivači stranke. Spominje i tradicionalnu srpsku osobinu – inat, zbog kojeg će Raškovići i dalje imati nekretninu u Šibeniku.

Da li vas, nakon pisanja hrvatskih medija, nešto može naterati da prodate kuću u Šibeniku?
– Inat je pokretač mnogih odluka kod ljudi. Tako je i kod mene proradio inat i neću da prodajem kuću u Primoštenu samo zato što bi neki u Hrvatskoj želeli da izbrišu ime Rašković čak iz tapija i zemljišnih knjiga. Verujte mi, nije normalno kad neko ospe paljbu preko novina po meni i mom ocu samo zato što neću da prodam kuću. (KURIR)