Srbin šaner se tukao sa italijanskom policijom

Srpski državljanin Z. B. (47) uhapšen je u Vićenci kada je u automobil „seat alhambra“ tovario odeću iz skladišta prodavnice koje je sa još dvojicom saučesnika prethodno obio. On se prilikom hapšenja tukao sa policijom, pa je jedan od karabinjera morao da puca u vazduh.

U „seatu“ nađena roba vredna oko 70.000 eura

U „seatu“ nađena roba vredna oko 70.000 eura

– U sredu, u večernjim časovima, policija je odlučila da pojača patrole jer je u poslednje vreme više krađa u oblasti Vićence. Nije dugo potrajalo, a ispred skladišta prodavnice „Prandina odeća“ u ulici Garda 82, primećeni su Z. B. i još dve osobe kako ubacuju odeću iz skladišta u vozilo. Oni su odmah počeli da beže, ali ih je policija stigla. (ALO)

Prilkom hapšenja srpskog državljanina, on se potukao sa policjacima, pa je jedan morao da ispali hitac u vazduh kako bi ga smirio – prenose italijanski mediji. Lopovi su se, kako je italijanska policija objasnila, najpre popeli požarnim stepenicama i pomoću pajsera i velikog šrafcigera razvalili vrata.
– Upali su unutra, otvorili velika vrata od magacina i počeli da istovaruju odeću. Kada smo ih uhvatili, oni su u “seat“ već ubacili oko 200 odevnih predmeta, a vrednost te robe je procenjena na oko 70.000 evra. Ukradena odeća je vraćena vlasniku – saopštila je policija.
Nakon hapšenja, Z. B. je odveden u bolnicu “Alto Vićentino“.
– Srpskom državljaninu su konstatovane povrede od udarca tupim predmetom na nozi i levoj ruci. Takođe, imao je nekoliko rasekotina – naveli su u bolnici.