Turisti iz Srbije u Mađarskoj zbrinuti na benzinskoj pumpi!

Autobus sa 73 turista iz Srbije pokvario se u Mađarskoj na oko 70 kilometara od Mađarske granice. Kvar je nastao jutros u 10 časova a autobus je stajao do nešto posle 21 sat. Putnici su bili bez grejanja, a zalihe hrane i vode su im gotovo nestale.

Putnici beogradske agencije „Manga trip“, koji su čitav dan proveli u pokvarenom autobusu bez grejanja, nedaleko od Kečkemeta u Mađarskoj, zbrinuti su na benzinskoj pumpi i trenutno su na bezbednom, rečeno je Tanjugu u agenciji.

Putnici, mahom starosti od 18-25 godina, pošli su juče u 17 časova put Krakova. Autobus se pokvario na 116. kilometara od Budimpešte i stajao je  na autoputu.

– Vrata autobusa su zaglavljena i mi već osam sati stojimo na ovoj nenormalnoj hladnoći, bez mogućnosti da se zgrejemo – kaže za Telegraf Vlada Jovanović jedan od putnika i dodaje da je devojci pored njega zbog strašnih uslova pozlilo, pa je intervenisala i Hitna pomoć.

Hrana i piće koji su imali su potrošeni jer su u ovo vreme svi putnici već trebali biti na svom odredištu. Iz agencije kažu da su poslali pomoćni autobus, ali da se i on pokvario.

Autobus se nalazio u zaustavnoj traci na auto-putu.
Vrata od autobusa nisu mogla da se zatvore, i zbog toga je u prizemnom delu autobusa bilo hladno, a većina putnika bila je na spratu.

Mađarska policija je ceo dan bila na licu mesta i pokušavala da pokvareno vozilo ukloni sa puta i normalizuje saobraćaj.

Kako je potvrđeno Tanjugu, na mesto gde se pokvario autobus tokom dana je upućeno više autobusa koji su putnike prevezli na sigurno i toplo.

„Jedan autobus samo što nije prešao granicu i taj autobus će vratiti putnike koji budu želeli za Beograd, a ko bude želeo da nastavi put ka Krakovu, moći će da nastavi“, rekao je predstavnik agencije „Manga Trip“ i dodao da su krenula još dva autobusa iz Loznice.

U agenciji navode da se autobus zaledio na temperaturi od minus 12, nakon čega je po putnike poslat drugi autobus koji se na identičan način zaledio zbog hladnog vremena.  (ALO)