U Arizoni održan protest protiv islama

Oko 500 demonstranata okupilo se ispred jedne džamije u Finiksu, u američkoj saveznoj državi Arizoni, pri čemu je polovina protestovala protiv islama, a druga im se suprotstavila, objavili su danas američki mediji.

Policija je tokom protesta uspevala da drži dve suprotstavljene grupe ljudi odvojenima, a demonstracije su jutros okončane bez nasilja i bez hapšenja, dok se većina učesnika razišla, prenela je agencija AP.
Protest protiv islama je organizovao jedan gradjanin Finiksa, koji za sebe kaže da je bivši marinac koji se borio u Iračkom ratu i veruje da je islam nasilna religija.
On je stao na čelo kolone od oko 250 ljudi, koji su bili naoružani pištoljima i sačmaricama, a nosili su i američke zastave i crteže proroka Muhameda.

Ta grupa demonstranata je stigla pred Centar islamske zajednice u Finiksu, gde ih je dočekala jednako brojna grupa demonstranata, koji su došli da iskažu podršku muslimanskoj zajednici, a nosili su obeležja ljubavi i mira.
Dok su se dve suprotstavljene strane glasno svadjale, više desetina policajaca je izmedju njih formirala kordon i tako ih držala razdvojenima.
Na protestu, koji je trajao nekoliko sati i privukao je veliku pažnju na društvenim medijima širom SAD, nije bilo povredjenih ni uhapšenih.
Policija procenjuje da je bilo ukupno 500 demonstranata, po 250 sa svake strane. (Blic)